En hyllning till bokcirkeln

För ett tag sedan presenterade Uje Brandelius sin ngt satiriska visa om bokcirklar i Lundströms bokradio (lyssna från 23 min.). Uje i all ära men jag blir en smula frustrerad över hans innehåll och framförallt refrängen – Vad var det boken hette nu igen?

Uje själv har aldrig varit med i en bokcirkel, hans iakttagelser av vad människor generellt pratar om är mitt i prick och ganska kul men att han är en smula satirisk över bokcirklar gör mig beklämd. Min upplevelse är nämligen att det pågår så många viktiga bokcirklar i hela Sverige. Människor samlas med ett intresse och ambition av att få prata litteratur och läsupplevelser. Samtal som vindlar sig hit och dit men genom litteratur lär de känna varann och får ökad förståelse för världen och sig själva. Att samtala om romaner är ett alldeles ypperligt sätt att få till lite djupare dialoger bortanför väder och dylikt.

Så jag vill hylla ALLA bokcirklar, sjunga dess lov, hylla dess förmågor till dialog, ett ömsesidigt lyssnande som leder oss själva framåt.

Jag är som sagt så glad över att få delta i en bokcirkel.

IMG_1115[1]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s