8 december

Maja Lundes två böcker Binas historia och Blå räknas nog som dystopier, i varje fall klimatmässigt då det båda handlar om jordens utveckling ur dessa perspektiv. I Binas historia får läsaren följa tre olika berättelser från olika tider som kretsar kring bin – pollinering. Berättelserna kommer att vävas samman och det är en angelägen och väl berättad historia. Att bibliotek spelar en avgörande betydelse i slutscenerna ger extra dimensioner för mig. Och biblioteksinslaget är trovärdigt, tycker jag.

I somras när det var som allra varmast och hetast läste jag Blå. Den påverkade mig djupt. Maja beskriver ett scenario som då inte kändes alltför avlägset utan högst troligt med stora bränder i Södra Europa och vattenflyktingar till läger med stor nöd. En pappa och en dotter anländer till lägret, försöker överleva och ger sig en dag iväg på en utflykt då det finner en båt. Samtidigt pågår en berättelse i en annan tid om en kvinna från Norden som gett sig ut på en seglats söderöver.

Lundes beskrivningar av mellanmänskliga relationer, av mänskligt beteende och vad som är viktigast i livet drabbade mig. Läs boken, om du inte redan gjort det!

46393232_2173118049621166_8485435005441409024_n1.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s