Dag 7

Roliga och dråpliga böcker är alltid svårt att rekommendera andra. Det är så olika hur man uppfattar en text ur just de aspekterna. Boken Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt  av Gail Honeyman är just en sådan bok som det kan finnas olika uppfattningar om eftersom den i grunden är en sorglig berättelse men med ett hoppingivande slut. Och boken handlar i allra högsta grad om meningen med livet. Oliphant lever i början av boken ett mycket inrutat liv. Det beskrivs på följande sätt:

Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv. Jag är en ensam överlevare – jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig.

När en man – Sammy ramlar ihop vid affären finns Raymond där. Han säger åt Oliphant att hjälpa till. Något som för henne är besvärligt av olika skäl men den här händelsen blir upptakten till Oliphants egen livsresa. Jag både skrattade och grät under läsningen av denna viktiga roman.

46424097_1147515442074341_4529899563254808576_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s