Sommarögonblick

Sommar, det är fina grejer det men också den årstiden då vi kan ha höga förväntningar och förhoppningar. Önskemål om en sommar som inrymmer sådant som gör en bra sommar för en själv. Min sommar har varit skön, en bra blandning mellan umgänge med vänner, släkt och familj och egentid, resor och hemmasemester. Upplevelser och tid för reflektion. Möjligheter att promenera ensam, tillsammans eller med P1 som sällskap. Och så lite rensning, städning och fixande hemma.

Jag tänker att sommaren också handlar mycket om att få känna och uppleva med alla kroppens alla sinnen. Följa naturens gång, se vetet som växer på åkern, höra mina barns skratt, en kärleksfull blick från min man, känslan i kroppen av att bada och att borra ned fötterna i sanden, vakna i ett varmt tält, lukten av eld, känna solen och vinden i ansiktet, plocka blåbär med handen som inte glömmer och att äta blåbär med mjölk, roliga och fina samtal med stora och små, uppleva solnedgångar, få en läsupplevelse, se en bra film eller höra ett radioprogram som lämnar spår, dricka varmt thé kyliga kvällar och den underbara värmen i kroppen efter en bastu. Och tacksamheten över att vara privilegierad, att få ha semester samtidigt som alla årstider, alla dagar innehåller frustrerande, svåra, trötta, tråkiga, ledsamma och tjatiga stunder, så även denna sommar.

Bjuder på några sommarögonblicksbilder och än är inte sommaren slut. På måndag börjar jag dock arbeta igen och det känns faktiskt helt okej. Hur har du haft det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s