Förändring är ett konstant tillstånd…

sa ungefär Per Falk på en lunchträff idag.

Och jag nickar och instämmer, visst är det så. Livet är i ständig rörelse och utveckling. Tankar, litteratur, kunskap, globaliseringen, livet, forskning, internet, erfarenheter, utbyten, utveckling, teknik och uppfinningar osv. påverkar oss som individer, våra verksamheter, samhällen och världen.

Samtidigt som det finns en kärna av det som driver mig framåt. En bra värld med hållbar utveckling och allas rätt till ett gott liv med mat, vila, bostad, arbete, vänskap/kärlek, ett rikt språk, livslångt lärande, empowerment, delaktighet och känsla av sammanhang. Självklart kan jag inte uppfylla allt det och för alla men bibliotek kan bidra till något i alla fall. Och vägarna dit innehåller en mängd strävande, delmål och arbeten som fyller sina syften.

Det som förändras och utvecklas är ju mer vägarna till målen och vad vi väljer att fokusera på. Vilka kunskaper är viktiga idag och framåt? Behöver man lära sig skrivstil och stava eller är det kanske viktigare att fokusera på källkritik i tidiga åldrar? Vad kan vi ta bort från det som vi redan gör och bereda plats för nytt? Vilka verktyg, arbetssätt, tekniker, kommunikationskanaler och nätverkande kan vi använda för att uppnå mål och delmål? Det som fungerar bra och är väl beprövade behöver kanske inte bytas ut men om något annat passar bättre, ger fler effekter och dimensioner då kanske vi ska prova nya sätt och utnyttja alla de möjligheterna som redan finns…

Och så tänker jag på Delueze ”För att förändra världen måste vi förändra våra sätt att tänka”

1 tanke på “Förändring är ett konstant tillstånd…

  1. Pingback: Sex perspektiv på Wikipedia | | Pelle PedagogPelle Pedagog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s