Vad jag läst och om läsningens betydelse

Här kommer en liten summering om ett par böcker som jag läst under våren och på olika sätt uppskattat. Jag läser lite olika sorters böcker beroende på humör etc. Ibland är jag verkligen behov av lite verklighetsflykt och då slinker det ner en och annan deckare till exempel ”Vecka 36” av Sofie Sarenbrant. En lite annorlunda deckare som utspelar sig bland annat i Brantevik.

Jag uppskattade också Alex Schulmans bok ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”  

Marianne Cedervalls tredje bok om Miriam och Hervor ”Spinnsidan” är en feelgood bok med humor och som utspelar sig på Gotland.

Böcker som gett mig en större förståelse för vår globala värld och mig själv är till exempel: Ru av Kim Thúy. En bok med mycket innehåll på relativt lite text. Kim flätar samman nutid med dåtid, Amerika och Vietnamn, sin barndom och sitt föräldraskap och andra existentiella  tankar och förnimmelser på ett utmärkt sätt.

Kvinnor på ett tåg” av Anita Nair handlar om sex kvinnor från Indien som tillsammans hamnar på samma tåg och delar med sig av sin livshistoria och minnen med fokus på vad som är egentligen ett bra liv och vad lycka är.

Ett livsöde och en kärlekssaga som grep ta i mig var boken Gilles kvinna av Madeleine Bourdoxhe.  En tunn bok om kärlekens villkor för en kvinna i 1930-talets Belgien.

”Att leva” av Yu Hua utspelar sig i Kina och är också en mycket läsvärd berättelse om en man som genomgår en förändrad inställning till livet och sig själv.

Inför sommarlovet har jag plockat ihop en härlig blandning av såväl lättsmälta och böcker med mer tyngd. Kanske återkommer jag med en sommarläsningsrapport.

Fotot på prästkragar har jag tagit liksom de flesta andra korten jag publicerar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s