Om seminariet Nästa generation Internetanvändare

Tittar på seminariet om Nästa generation Internetanvändare som genomfördes onsdagen 27/10 på internetdagarna. Jag gillar framförallt Alma Taawos genomgång av länkskafferiet och hennes presentation kring hur det används i skolan. Under vissa sekvenser satt jag nästan och hoppade och tänkte yes, så många bra saker som lyfts fram av Alma och länkskafferiet är en guldgruva!

Vi som jobbar på skolbibliotek arbetar mycket med att eleverna ska bli informationskompetenta. På olika sätt försöker vi arbeta med att få eleverna till en källkritisk och informationskompetent medvetenhet i det livslånga lärandet. Länkskafferiet erbjuder en mängd digitala medier och kolla källan är ett mycket bra stöd för källkritik, upphovsrätt och dylikt. Tack för ett intressant seminarie, ypperligt lett av Kristina Alexanderson.

Annonser

4 thoughts on “Om seminariet Nästa generation Internetanvändare

  1. Vilket väldigt lugnt och informativt tillfälle att verkligen förstå helheten som Länkskafferiet erbjuder. Så bra Alma Taawo presenterade tjänsten. Hon verkar mycket intresserad av sitt arbete och talar på ett säkert och trevligt sätt. Anna i Närke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s