Idrottstjärnor uttalar sig

Ibland på kvällarna när barnen somnat ser jag gärna på TV en stund. Helst något som berör mig och gärna inte sportprogram. Idrott i alla ära men ofta hetsar jag upp mig över något. Till exempel; varför säger många idrottsstjärnor när de ska uttala sig om sina prestationer eller mindre bra prestationer man istället för jag? T.ex.”man vill ju vinna” Vadå man tänker jag.

Nästan varje dag hittar jag också exempel i tidningar på idrottstjärnor som talar i mantermer istället för jagtermer. T.ex. Marcus Hellner, skidåkare och som i Expressen från 100106 säger följande i intervjun ”Du slutar trea – vad säger du om det? – Det var bra. Klart man vill vinna, men det viktigaste var att hålla en lucka bakåt. Inför sista dagen gäller det att ha så många sekunder som möjligt. Hade man velat gå för seger hade man kanske gjorde på ett litet annat sätt i slutet av loppet http://www.expressen.se/sport/1.1835956/hellner-trea-efter-stark-insats

Jag är djupt imponerad av alla idrottstjärnor som tränar och satsar så hårt. Men varför säger så många man istället för jag?

Annonser

1 thought on “Idrottstjärnor uttalar sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s